Összetevők

147518768

ALLANTOIN – színtelen, kristályos anyag. A fekete nadálytő kivonataiban megtalálható allantoint számos kozmetikumban használják különleges sebhegesítő hatásánál fogva. Elősegíti az új sejtek képzését és rendkívül simává teszi a bőrt. Számos kutatás szerint az allantoin csökkenti az öregség külső jeleit. Az elhalt bőr külső rétegeinek lehámlásának gyorsítása mellett gyulladásgátló és bőrvédő hatása is van.

AQUA/VÍZ – tulajdonképpen a leggyakoribb kozmetikai összetevőnek számít. Kívülről köztudottan szárító hatással bír, viszont a bőrben hidratáló hatású. A víz oldóanyag a többi összetevő számára a kozmetikumokban. A krémekben legtöbbször deionizált vagy ásványi sóktól megtisztított vizet használnak a termék tisztaságának garantálása érdekében.

BIO LANOLIN – egy forradalmian új, növényi-organikus eredetű összetevő, amely kitűnően biztosítja a bőr védelmét és rugalmasságát. Természetesen a Harangvölgyi termékekben nem a birkagyapjúból származó, hanem kizárólag növényi eredetű lanolint alkalmazunk, mint összetevő. A száraz bőrűek számára kiváló hidratáló nagy vízfelvevő képességének köszönhetően.

BISABOLOL – egy tiszta, színtelen vagy sárgás színű folyadék. Rendkívüli bőrnyugató és antibakeriális hatású, valamint csökkenti az értágulatot és az irritációt. Magas pantoténsav tartalma elősegíti a sejtosztódást. Különösen érzékeny és rozáceás bőrre ajánlott.

BÚZACSÍRA OLAJ – ebben az aranysárga színű olajfajtában van a legtöbb E-vitamin, amelynek köszönhetően a bőrt rugalmassá teszi és segíti annak regenerálódási folyamatait. Karbantartja a kötőszöveteket, valamint serkenti a sejtek megújulását. Használatával csökkenthető az ekcémás bőrbetegségek kockázata, valamint fontos szerepet játszik a bőr öregedési folyamatának lassításában. A búzacsíra olaj kiváló bőrápoló és bőrtápláló, elősegíti a sebek, égések és bőrfekélyek gyógyulását. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait.

CALENDULA/KÖRÖMVIRÁG – az egyik legösszetettebb gyógyhatású növény a Calendula, más néven a körömvirág. A gyógyászatban ősidők óta alkalmazzák, ugyanakkor a kozmetikában is rendkívül nagy szerepet játszik. A körömvirágból készült termékek szinte minden bőrbetegség kezelésére alkalmasak. Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően különféle fiatalító, bőrbarát krémeket, ránctalanító készítményeket készítenek belőle, de aknés és ekcémás bőr kezelésére is hatásos. Mindamellett a Calendula növeli a szervezet ellenállását a baktériumokkal és fertőzésekkel szemben is.

E-VITAMIN – vérbőséget idéz elő, így fokozza a bőr anyagcseréjét. A bőrápolásban alapvető öregedésgátló hatóanyagként használják. Regeneráló, hámképző és hidratáló hatása van, valamint antioxidáns hatásánál fogva csökkenti a gyulladásokat. Feltölti a ráncokat, serkenti a kollagén szintézist és a hyaluronsav termelést, valamint ellensúlyozza az UVA sugarak károsító hatását.

 

Természetes Összetevők

GYÖMBÉRKIVONAT – Ázsiában olyan gyógyászati készítménynek számít, mint nálunk a kamilla. A gyömbértől az arcbőr ragyogóvá válik, antioxidáns hatásánál fogva pedig megvédi a bőrt a napsugarak és az öregedés okozta jelektől. A bőr tónusa simává, egyenletessé válik a gyömbér hatására. Az öregség okozta májfoltokat halványítja, valamint antiszeptikus hatásánál fogva elpusztítja a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat.

HYALURONSAV – a fiatalság titka. A hyaluronsav felelős szöveteink rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért. Termelődése a húszas életévekben csökkenni kezd, ez vezet az öregedés jeleinek kialakulásához. A negyvenéves kor a vízválasztó, ugyanis ekkor a hyaluronsav termelődése a felére csökken, hatvanéves korra pedig a bőr hyaluronsav-mennyisége csupán 10%-a a fiatalkorinak. Az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav szövetekben való megőrzése, illetve visszajuttatása a szervezetbe. A Harangvölgyi termékek nagy mennyiségű hyaluronsavat képesek visszajuttatni a a bőrbe.

KAMILLA – a növényt már a régi egyiptomiak is használták. Lepárlás által a növény leveleiből és virágaiból erőteljes hatású olaj készíthető. A kamilla a bőrön alkalmazva fantasztikus gyulladásgátló hatású, hiszen megvédi és gyógyítja az érzékeny arcbőrt. A bőrlágyítókban és hidratálóban gazdag, kamillatartalmú krémek regenerálják a bőrt. A kamilla kiváló ránctalanító és fájdalomcsillapító hatással bír és napozás után is hatékony. Antiszeptikus tulajdonságai révén elpusztítja a baktériumokat.

KOLLAGÉN – a fiatalság őre, hiszen a bőr rugalmasságáért és hidratáltságáért felelős. A kollagén az a természetes fehérje, mely támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját és biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. Bőrünk 75%-a kollagénből épül fel. 25 éves kor felé a test kollagén termelődése csökkenni kezd. A folyamat lelassulásával a bőr megereszkedik, egyre kevesebb vizet tartalmaz és megjelennek az első ráncok. A fellépő kollagénhiány következtében a bőr már nem tudja megtartani a vizet és a tápanyagokat, azonban a természetes kollagén termelés fokozásával ez pozitív irányban befolyásolható.

LIPOSZÓMÁS ÖSSZETEVŐK – egy olyan innovatív technológia, amely segíti az aktív és tiszta hatóanyagok felszívódását a bőr legményebb rétegeibe. A liposzómás vitaminokról bővebben itt.

MAKADÁMIA OLAJ – szerkezete hasonlít az emberi bőr faggyújának szerkezetéhez. Rendkívül gazdag A- és E-vitaminban. Az érett, száraz, hámló, érzékeny és gyulladásra hajlamos bőr ápolására kiválóan alkalmas. Az olaj regeneráló, hidratáló, bőrpuhító, simító hatású és rendkívül könnyen felszívódik a bőrbe. 24% palmitolsav-tartalma miatt képes intenzíven megkötni a nedvességet.

Avocado on white

NAPRAFORGÓOLAJ – a napraforgó növény magjából nyert növényi zsiradék. Könnyen felszívódó, minden bőrtípusra felvihető olaj. Magas E-vitamin tartalma miatt különösen előnyös a kényes és a száraz bőrűek számára. Többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakat tartalmaz, ezért felhasználása a kozmetikai iparban is jelentős. A bőrön keresztüli vízveszteséget az olajban gazdagon megtalálható linolsav csökkenti, így védi a bőrt a kiszáradástól. A napraforgóolaj könnyen felszívódik a bőrön keresztül, egyensúlyban tartja a bőr víz- és zsírháztartását, így biztosítva a bőr bársonyos, puha tapintását.

OLIVAOLAJ – komponensei hasonlóak az emberi bőrhöz, ezért hatóanyagai rendkívül könnyen szívódnak fel, ezáltal képesek kifejteni hatásukat a bőr legmélyebb rétegeiben is. Az olajat az olajfa terméséből állítják elő. Magas E-vitamin tartalma késlelteti a bőr öregedését, és mivel segíti a hámsejtek képződését, ezért a bőr megújulásában is fontos szerepet játszik. Az olaj gazdag telített zsírsavakban és antioxidánsokban, ennek köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású, így a hegesedés gyógyítására is kiválóan alkalmas. Az olívaolaj felfrissíti, hidratálja és regenerálja a bőrt.

RICINUSOLAJ – egy hideg sajtolással készült olaj. A nehezen száradó, zsíros olaj gliceridek formájában különböző zsírsavakat tartalmaz. Közkedvelt összetevő a kozemetikában a bőrre gyakorolt tápláló és nedvesítő hatásánál fogva. Sokan multifunckionális csodaszernek tartják, hiszen eltűnteti a szemölcsöket, megszünteti a szemirritációt, kiváló hajnövesztő szer, sűrűsíti a szempillákat valamint hörghurut ellen is alkalmazható.

SHEA VAJ – egy sárgásfehér színű növényi zsiradék, amelyet egy Közép-Afrikában élő fa terméséből állítanak elő. A Shea vaj a bőrt finomabbá teszi, a ráncokat lágyítja, valamint csökkenti a bőrirritációkat és a pattanásokat. A benne található E-vitamin és béta-karotin bőrpuhító, regeneráló hatással rendelkezik. Kiválóan alkalmas az ekcéma és pikkelysömör tüneteinek csökkentésére. Hidratálja és megnyugtatja a bőrt, valamint gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

SZŐLŐMAGOLAJ – az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. Külsőleg alkalmazva főleg a kozmetikai célú felhasználása jelentős, mivel biztosítja a bőr simaságát és rugalmasságát, megelőzi a korai öregedését, képes a kollagénszöveteket regenerálni, ezáltal a petyhüdt bőr állapotát javítani, valamint könnyen és gyorsan felszívódik a bőrbe. A szőlőmagolaj különösen száraz bőr ápolására alkalmas. Számos olyan tulajdonsággal bír, amelynek köszönhetően valamennyi növényi olajfélénél értékesebbnek tartják.

TITÁNIUM DIOXID – egy természetben előforduló titánoxid. A titánium dioxid a leggyakrabban alkalmazott fehér pigment erős fényszórásának valamint magas stabilitásának köszönhetően. Gyakran használják kozmetikai termékekben, különösen naptejekben. A SunCare termékünknél a titanium dioxid összetevő a fizikai fényvédő filter szerepét tölti be, ezáltal védelmet biztosítva bőrnek az UV-sugarak ellen. A titanium dioxidnál sokkal kisebb az esély bőrirritáció előfordulására, mint más UV-sugarakat elnyelő összetevőknél, ezért érzékeny bőrűek is használhatják a terméket. A titánium dioxidról bővebben itt.

A HydroCare termékek mindegyike, parabén-, paraffin-, kőolaj-, szilikon-, SLS-, ftalát-, mesterséges szinezék- és tartósítószer-mentes.

slider